Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
Taze ya da kuru tüketilen bakla çok rağbet gören yemeklerimizden olmasa da oldukça faydalı bir sebzedir. Tazesi fasulye gibi pişirilen baklanın kurusundan daha farklı bir lezzet elde etmek mümkündür. Kuru bakladan yapılan fava ister ana yemek ister yemek öncesi iştah açıcı olarak sunulabilir. Oldukça basit olan Favanın yapımını şöyle özetleyebiliriz. Akşamdan ıslatmaya pek gerek yoktur. İstenilen miktar örneğin bir ölçek (bir bardak olabilir) kuru bakla tencereye konur, onun üzerine halka halinde doğranmış bir kuru soğan, biraz zeytinyağı, bir tutam tuz ve bir tutam şeker koyduktan sonra baklalar iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Daha sonra blendırdan geçirilen baklalar yayvan bir tabağa alınıp üstü düzeltilerek dolaba kaldırılır. Servisten önce üzerine zeytinyağı, maydanoz ve limon sıkılarak yenmeye hazır hale getirilir .