Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Orta Asya

Devlet Yardımı

Organ Nakli Hakkında Kanun

Gülmek

Faaliyetlerimiz

Orhon Anıtları

Kamanın Yeri (Şiir)

Orta Asya Bozkırlarında Yaşam

Telkin Edici Sorular

Uygurlar

Yurt Ya Da Gerler

Fava

Arka Kapak İçi

Arka Kapak

Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
    Taze ya da kuru tüketilen bakla çok rağbet gören yemeklerimizden olmasa da oldukça faydalı bir sebzedir. Tazesi fasulye gibi pişirilen baklanın kurusundan daha farklı bir lezzet elde etmek mümkündür. Kuru bakladan yapılan fava ister ana yemek ister yemek öncesi iştah açıcı olarak sunulabilir. Oldukça basit olan Favanın yapımını şöyle özetleyebiliriz. Akşamdan ıslatmaya pek gerek yoktur. İstenilen miktar örneğin bir ölçek (bir bardak olabilir) kuru bakla tencereye konur, onun üzerine halka halinde doğranmış bir kuru soğan, biraz zeytinyağı, bir tutam tuz ve bir tutam şeker koyduktan sonra baklalar iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Daha sonra blendırdan geçirilen baklalar yayvan bir tabağa alınıp üstü düzeltilerek dolaba kaldırılır. Servisten önce üzerine zeytinyağı, maydanoz ve limon sıkılarak yenmeye hazır hale getirilir .