Dünya Mirası Eserlerimiz

Cezaların İnfaz Şekilleri

Yürüyüş

Elmalı Börek

Elma çeşitli şekillerde kullandığımız bir meyvedir. Şekerli suda haşlayarak komposto yapabildiğimiz gibi değişik kurabiye ve pastalara iç malzemesi olarak da kullanabiliriz. Bazen iri dilimli bazen de rende şeklinde kullanılan elmaya katılan ceviz ve tarçın tatlının lezzetini artırmaktadır.

Yapılması çok kolay olan Elmalı börek normal yufka ile hazırlanmaktadır. Yuvarlak yufkanın yarısına süt, yumurta ve sıvı yağdan oluşan karışım sürülerek diğer yarısı üstüne örtülür ve onun üstüne de aynı karışımdan sürüldükten sonra ceviz, tarçın ve elma rendesinden oluşan iç malzeme yufkanın düz kenarına konularak kol böreği gibi rulo yapılıp tepsiye yerleştirilir. Arzu edildiği kadar (4-5) yufka tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış fırına konur ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra fırından alınan börek iki parmak kalınlığında kesilerek tabağa yerleştirildikten sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servise sunulur.