Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
Çorba hemen her yemekten önce mideyi yemeğe hazırlamak açısından faydalı sulu bir yemektir. Genelde sebze, şehriye, mercimek, tarhana gibi malzemelerle yapılmakla birlikte her türlü hamur işi çorbada kullanılır, erişte de bunlardan biridir.
Yapılışı çok basit ve yenmesi bir o kadar güzel olan noodle çorbasının önce suyu hazırlanır bunun için taze soğan, maydanoz biber (arzu edilirse domates rendesi) tuz, tereyağı ve baharatlar içinde bol su bulunan bir kapta kaynatılır, malzemelerin özü iyice çıkacak kadar kaynadıktan sonra arzu edilen miktarda noodle (veya erişte, bulunmadığı takdirde spagetti makarna ile de yapılabilir) kaynayan suyun içine atılır ve en az on dakika pişirilir. Daha sonra büyük çorba kaselerinin içinde suyu ile birlikte çok sıcak olarak servis yapılır. Hem sıcaktan hem biberin ağzının yanmasını istemeyenler yemek için biraz bekleyebilirler.