Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
Pek çok yemeğin ve tatlının yapımında kullanılan irmik hem kolay pişmesi hem de doyurucu olması bakımından genelde tercih edilmektedir. Tadı kadar görünümü de çok güzel olan elmalı irmik tatlısının yapımı ise gayet kolaydır: Bir kilo süte 7 kaşık irmik, 7 kaşık şeker (arzuya göre daha az olabilir) konur, karıştırılır ve iyice koyulaşıncaya kadar pişirilir. Soğuk suyla ıslatılan yuvarlak bir kaseye önce yarısı boşaltılır ve üstüne daha önce hazırlanmış olan tarçınlı rendelenmiş ya da hafif pişirilmiş elma püresi koyularak kalan irmiğin tamamı elmaların üzerine boşaltılır. Buzdolabında soğutulduktan sonra ters çevrilerek bir tabağa alınır ve üzeri Hindistan Cevizi, tarçın ve meyve dilimleri ile süslenerek servis yapılır.