Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Müzeler

10 Kasım Konuşması

Tahliye

Ölüm Cezasının Teknik Kusurları

Günümüzün Müzeleri

Faaliyetlerimiz

Tuz Madeni Müzesi

Endişe ve Kaygı

Galata Kulesi

Dış Etkenlerin Suça Tesiri

Polonya

Kabak Ogreten

Arka Kapak İçi

Arka Kapak

Ön Kapak İçi


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
İki kişilik tarifte: İki kabak kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünüp içleri oyulur ve geniş bir kap içinde haşlanır. Daha sonra ızgara tepsisine alınan kabakların içine daha önceden hazırlanmış olan yarım kalıp beyaz peynirle 10-15 sap doğranmış maydanoz ve bir yumurta karışımı yerleştirilip üzerine kırmızı biber serpilerek ızgaraya konur ve üzeri kızarıncaya kadar beklenir ve sıcak olarak servis edilir.


Çok çeşitli şekilde (kızartma, dolma, mücver vb.) tüketilen kabağın en basit yemeği peynirli kabak, hem ana hem de ara yemek olarak yenebilir. Miktarı kişi sayısına göre ayarlanabilir.