Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Tabiatın Doğal Kaynakları

Vatana İhanet

Deniz Senfonisi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu

Mantar Meşesi

Portekiz

Sanatın Hayatımıza Katkısı

Faaliyetlerimiz

Antik Kültürün ve Doğal Kaynakların Toplumsal Paylaşımı

Kalıtımlı Suçlu Psikolojisi

Pamukkale

Muhallebili Ayva Tatlısı

Arka Kapak İçi

Arka Kapak

Ön Kapak İçi


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
Yapılışı da oldukça basittir. Kişi sayısına göre iki veya üç ayva soyulduktan sora çok ince olmayan rende ile rendelenir. Tavaya alınan rendelenmiş ayvanın üzerine iki üç
kaşık toz şeker ve bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edildikten sonra suyunu çeken e kadar pişirilir. Yayvan bir tabağa alınan pişmiş ayvanın üzerine nişasta şeker ve süt ile pişirdiğimiz muhallebiyi döküp soğuttuktan sonra servise sunabiliriz. Arzu edenler ayvanın üzerine çikolatalı muhallebi de dökebilirler.

Kış meyvelerinden olan ayva genellikle yemesi zor bir meyvedir. Bu nedenle ya reçel olarak ya da komposto olarak tüketilir. Çay saatlerinde veya yemeklerden sonra hafif bir tatlı olarak muhallebili ayva tatlısı herkesin tercihi olmaktadır.