Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Türk Sanatı

Hakim Politik Baskı Altında

İhtişamlı Firuze Kubbeler

Gül

F.Erem'in Şiiri - Mertlik

Faaliyetlerimiz

Anasayaya Aykırılık

Çay

Balballar

Özbekistan

Çorba

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-222 78 43
        ünün her öğününde yemeğimize ana yemekle değil çorba ile başlarız. Bunun nedeni herhalde mideyi yemeğe hazırlamak olmalı. Ülkemizin her yöresine özgü çorba çeşitleri olsa da her zaman tercih edilen klasik çorba pirinç çorbasıdır. Tarifi de oldukça basittir.
G
Kişi sayısına göre pirinç miktarı ayarlanabilir. Bir bardak pirinç, suyla yıkandıktan sonra daha önce tencereye konmuş olan et ya da tavuk suyu (yoksa düz su da olabilir) içine boşaltılır. Bir büyük domates kabuğu soyulduktan sonra küçük olarak doğranır ve daha önce ince kıyılmış maydanozla beraber tencereye konur. Eğer düz su ile yapılıyorsa bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edilir ve biraz da tuz koyduktan sonra kaynamaya bırakılır. 15-20 dakika kaynadıktan ve pirinçler nişastasını saldıktan sonra ateşten indirilir ve bol limon sıkılarak servis edilir.

Bu çorba aynı zamanda mide ve bağırsak bozukluklarına da iyi gelmektedir.