Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Açık Hava Müzeleri

Hakkın Kullanılması

Ahlat ve Ani Şehri

İki Dakika

Cumalıkızık

Faaliyetlerimiz

Van

Mecburi Müdafilik

Nemrut Kalderası, Solhan

Bağışıklık

Jöleli Pasta

Arka Kapak İçi

Ön Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
    asta yapımında çeşitli şekillerde kullanılan jöle jelatinden yapılmaktadır. Genellikle meyveleri ve meyve sularını sertleştirmek için kullanılır. Tart jölesi ise tartın üstüne konan meyvelerin tazeliğinin ve renginin bozulmadan kalmasını sağlar.

Pasta şeklinde yapılan jölenin tarifi ise çok basittir. Alınan üç kutu meyveli jölenin bir kutusu yarım kilo ılık suyla eritildikten sonra içine (kivi ve ananas hariç) istenilen meyveler küçük küçük doğranarak dondurulur. İkinci kutudaki jölenin tamamı 250 gr. Ilık suda eritildikten sonra 250 gr. Yoğurtla karıştırılır ve daha önce donmuş olan kaptaki jölenin üstüne dökülür ve tekrar donmaya bırakılır. Üçüncü kutudaki jöle de yarım kilo ılık suda eritildikten sonra içine 10-15 tane bisküvi ufalanarak ilave edilir ve ikinci defa donmuş olan kabın üzerine boşaltılır ve tekrar donmaya bırakılır. İyice donmuş olan kaptaki jöle sıcak suyun içinde birkaç dakika bekletilip yumuşaması sağlandıktan sonra kap ters çevrilerek servis tabağına alınır ve böylece jölenin meyveli kısmı üste gelmiş olur. Daha sonra pasta gibi dilimlenerek servis edilir.
 P