Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
emeklerde ve tatlılarda en çok kullanılan meyve genellikle elmadır. Elma ile yapılan pek çok tatlı çeşidi vardır. Bunlar arasında elma dilimleri ile yapılan elmalı turta hem kolay hem de güzel görünümlüdür.
Miktar kişi sayısına göre ayarlanabilir, bir tepsi için yarım kilo un yarım paket yaş maya ile yoğrulur. Bunun için ılık su veya süt ile bir miktar şeker kullanılır. Yoğrulan hamur kabarması için yarım saat bekletilir ve daha sonra tepsi büyüklüğünde elle açılır. Üzerine önceden soyulup dilimlenmiş elmalar muntazam şekilde dizilir. Hepsi bittikten sonra üzerine tarçın ve toz şeker serpildikten sonra ısıtılmış fırına (170-180 derece) konur. 25-30 dk. da pişen turta fırından çıkarıldıktan sonra istenilen şekilde dilimlenerek servis edilir.