Merak- Nevin Erem
Köfte
Beyin Jimnastiği
Merak (Şiir)

Deniz Feneri (Bir Fotoğraf)
Santa Clauze

Gezelim-Görelim

Bunlar çıkıntılı bölümler, basamaklar ve düz etekler şeklindedir. Kanyonların dibinde alüvyonlu ve kumlu çökelti bulunmamaktadır. Çünkü çok dar olan su yatağında seller tarafından süprülürler. Ülkemizdeki kanyonların en ünlüsü hepimizin bildiği Saklıkent kanyonudur. Fethiye civarında bulunan Saklıkent kanyonu kenarları yüksek derin bir vadi görünümündedir. Giriş kısmına yapılan köprü kanyonun belli bir bölümünü görme imkanı vermektedir. Çevre düzenlemesi iyi yapılmış olan bu kanyon turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Diğer ülkelerdeki kanyonların en ünlüsü binlerce yıl süreyle ırmak tarafından kazınmış Colaradodaki (ABD) büyük kanyondur. Dağ sıralarının üzerindeki tepeler ve dik yamaçların görkemli görüntüsü ıssız bir gölü andıran kanyon oluşumu, dayanıklı yamaçların arasında ırmakların hızla gömülmesi sonucu meydana gelir. Kanyonlara deniz diplerinde de raslanır ve deniz kanyonu diye adlandırılır. Bunlar çok derinlerde gene kenarlan çok dik ve kıvrımlı deniz altında kalmış ırmak vadileridir.