Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Merak- Nevin Erem
Ceza Yargılaması
Faruk Erem'in Gazete Arşivinden
Son (Şiir)
Faaliyetlerimiz
Kutuplarda Yaşam
Yalan
Dağlar
Kanyon
Köfte
Beyin Jimnastiği
Merak (Şiir)

Deniz Feneri (Bir Fotoğraf)
Santa Clauze

Haberler
Gezelim-Görelim
Bize Yazın

Genellikle köfteler inegöl, İzmir köfte gibi yapıldığı yöreye göre tanımlandığı gibi mercimek köftesi tavuk köftesi, içli köfte gibi muhtevasındaki malzemeye göre de tanımlanabilmektedir. Bunlardan en pratik ve en besleyici olan tavuk köftesinin tarifini kısaca şöyle aktarabiliriz.

Eşit ölçüde haşlanıp didiklenmiş tavuk, yulaf ezmesi, beyaz peynir, ölçüye göre birkaç yumurta ve bir miktar doğranmış maydanoz ile tuz, kırmızı biber, kara biber ve çok az kimyon ile karıştırıldıktan sonra yassı köfte şekli verilir. Bir tabağa konmuş una bulandıktan sonra önceden kızdırılmış tereyağında her iki tarafı kızartılarak salata ya da turşu ile servis yapılır.
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25