Sofralarımızdan eksik etmediğimiz ana gıdamız ekmeğin pek çok çeşidi vardır. Eskiden sadece buğdaydan üretilen tek tip ekmek yenirken bugün sayısız ekmek çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan ilk akla gelenler, çavdar ekmeği, soya ekmeği, kepekli ekmek vb. dir.
Çeşitlilik bunlarla da sınırlı kalmamakta zeytinli ekmek, patatesli ekmek ve çikolatalı ekmek gibi türleri bulunmaktadır. Çay saatlerinde severek yenen ve yapımı çok basit olan "Tahinli Ekmek ya da Çöreğin" hazırlanması şöyledir: Kişi sayısına göre alınacak ekmek hamuru az bir miktar tereyağı ile yoğrulduktan sonra tepsi büyüklüğünde açılır ve üzerine tamamını örtecek şekilde şekerle karıştırılmış tahin yayılır. (Tahin çok ince bir tabaka şeklinde sürülür aksi halde hamurdan çıkarak tepsiye akar.) Rulo şeklinde sarılan hamur bir uçtan başlayarak birbiri etrafında dolandırılır ve yuvarlak bir şekil verilir. Üstüne hafifçe bastırılan hamurun üzerine yumurta sürülerek susam serpilir. Orta ısıdaki fırında kızarıncaya kadar pişirilen ekmek soğuduktan sonra üçgenler halinde kesilerek servis yapılır.