Peynirle ekmek hemen her gün günün her saatinde yediğimiz temel gıdamızdır. Bunların lezzetini farklı kılmak veya misafirlerimize ikram etmek üzere çeşitli malzemeler katıp değişik sunumlar elde edebiliriz: Kişi sayısına göre belirleyeceğimiz ekmek dilimlerini tepsiye dizdikten sonra üzerine süreceğimiz karışımı hazırlarız. Bunun için küçük bir kalıp beyaz peyniri çatalla iyice ezdikten sonara ince kıyılmış maydanoz, kırmızı biber ve az miktarda yumuşak tereyağını arzuya göre iki ya da üç adet çırpılmış yumurta ile karıştırırız. Elde ettiğimiz bu karışımı tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine sürerek orta derecede ısıtılmış ızgarada üstü kızarıncaya kadar bekletiriz. Beş-l0 dakikada kızaran ekmekleri çayla servis yapabiliriz.