Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Suyun Kullanım Alanları Nevin Erem
Siyasal Davalar ve Avukatlık
Faruk Erem'in Gazete Arşivinden
Faaliyetlerimiz
Küfür (Şiir)
Ressamlar Sokağı
Çeşmeler ve Sebiller
Küçük Suçlar
Hamam Kültürü
Hayvanlarımız
Bir Köşk Masalı

Sebze Tava

Arka Kapak

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Yaz sebzelerinin hepsi ile yapılabilen bu yemekte daha çok patlıcan, kabak ve biber kullanılmaktadır. Sebze tavanın daha güzel olması için, fritöze ya da tavadaki kızgın yağa atmadan önce uzun ince veya yuvarlak olarak doğradıktan sonra içine yumurta kırılmış unlu suya batırmamız gerekmektedir. Miktarlar kişi sayısına ve arzuya göre değişse de, unlu suyun fazla koyu olmaması ve yumurtasının da çırpılmış olması sebzenin üstünü kaplayacak tabakanın ince olmasını sağlayacaktır. Ayrıca patlıcanların tuzlu suda bekletilerek acı suyunun atılması sağlanırsa kızartmalar daha güzel olmakta ve fazla yağ çekmemektedir. Kızartılan sebzeler arzuya göre sarımsaklı yoğurt ya da domates sosu ile servis yapılabilir.
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25