Bebeğin ilk dişi çıktığında düzenlenen "diş buğdayı" töreni eski bir Türk geleneği olup bu törende misafirlere, akraba
ve yakınlara haşlanmış buğday ikram edilir. Haşlanmış buğday üzeri nar, ceviz, şeker vb. şeylerle süslenerek hazırlanır.
Hazırlanan bu buğdayın bir kısmı çocuğun başından aşağı saçılır, başında kalan buğdaylar bir ipe dizilerek boynuna
takılır. Daha sonra ortaya bir tabak konup çevresine kuran, makas, bıçak vb. aletler yerleştirilir, bebek bunlardan
hangisini alırsa ona göre bir meslek seçeceğine inanılır.
Anadolu'nun bir çok yöresinde günümüzde de süren bir gelenek olup bazı yörelerde törene yalnızca kadınlar katılırlar. Ayrıca törene katılan misafirlerin bebeğe çeşitli armağanlar vermesi de usuldendir.