Güzin AKYILMAZ
Hepimizin büyük beğeniyle yediği kekin tarifini Güzin Akyılmaz bizler için yazdı:
Oda sıcaklığında bekletilmiş üç yumurta 1,5 ölçü toz şekerle iyice çırpıldıktan
sonra sırasıyla bir ölçü yağ (yarısı erimiş katı, yarısı sıvı yağ olacak), bir ölçü süt ve
son olarak kabartma tozu ve vanilya karıştırılmış üç ölçü un ilave edilerek karıştırılır. Arzuya
göre içine bir portakal veya limon kabuğu rendesi ya da bir miktar elle parçalanmış ceviz
(cevizin elle parçalanmış olması gerekir, dövüldüğü takdirde kekin rengi kararır) konabilir.
Hazırlanan karışım yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökülerek soğuk fırına konur. 175 derecede 45-
50 dakika kızarıncaya kadar fırının kapağı açılmadan pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra ıslak
zemin üzerinde bir, iki dakika bekletilip kalıptan ters çevrilerek çıkarılır ve sıcakken naylon po-
şet içine konarak soğumaya bırakılır. Böylece kek kendi buharında daha yumuşak ve lezzetli
olur. (kek akşamdan yapılıp poşet içinde bir gece bekletilebilir)
Afiyet olsun.