Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Ormanlar ve Doğal Bitki Örtüsü Ağaçlar

CEZANIN ÇEKİLMESİ ve TEKERRÜR

Faruk Erem'in Gazete Arşivinden

Diş Buğdayı (HEDİK)

Şiir "YAŞAMAK"

Faaliyetlerimiz

Sağlık Köşesi "GÜNEŞ"

Afrika Savanalarında Yaşam

Ahşap İşçiliği

Çay Saatinin Değişmeyen Tatlısı "KEK"

Ağaçlar

YIĞINLAR (ŞEKİLSİZ TOPLULUKLAR)

Nevruz

Arka Kapak

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Güzin AKYILMAZ


Hepimizin büyük beğeniyle yediği kekin tarifini Güzin Akyılmaz bizler için yazdı: Oda sıcaklığında bekletilmiş üç yumurta 1,5 ölçü toz şekerle iyice çırpıldıktan sonra sırasıyla bir ölçü yağ (yarısı erimiş katı, yarısı sıvı yağ olacak), bir ölçü süt ve son olarak kabartma tozu ve vanilya karıştırılmış üç ölçü un ilave edilerek karıştırılır. Arzuya göre içine bir portakal veya limon kabuğu rendesi ya da bir miktar elle parçalanmış ceviz (cevizin elle parçalanmış olması gerekir, dövüldüğü takdirde kekin rengi kararır) konabilir. Hazırlanan karışım yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökülerek soğuk fırına konur. 175 derecede 45- 50 dakika kızarıncaya kadar fırının kapağı açılmadan pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra ıslak zemin üzerinde bir, iki dakika bekletilip kalıptan ters çevrilerek çıkarılır ve sıcakken naylon po- şet içine konarak soğumaya bırakılır. Böylece kek kendi buharında daha yumuşak ve lezzetli olur. (kek akşamdan yapılıp poşet içinde bir gece bekletilebilir)

Afiyet olsun.

                   
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25