Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Tarihe ışık Tutan Kültürel Yer Altı Zenginliklerimiz

Tıp-Hukuk Kurultayı

Faruk Erem'in Gazete Arşivinden

Faaliyetlerimiz

Şiir "MERTLİK"

Temizlik

Sanat Kültür ve Tarih'in ortak çalışma alanı: ARKEOLOJİ

Anadolu Kültürlerinden Sırlı Toprak İşleri: ÇİNİ VE SERAMİK

Sıcak Günlerin Serin Tatlısı
DONDURMA


Kabartmalar

Ceza Yargıcının Görevi

Avukat ve Hakim

Ön Kapak İçi

Bir Şiir
Fotoğraflar


Arka Kapak İçi

Arka Kapak

Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın


Genelde yaz aylarında tüketilse de son zamanlarda mevsim ayrımı yapılmadan her zaman herkesin yediği dondurmayı kendimiz evde hazırlayabiliriz.

Hem ekonomik hem de sağlıklı dondurma için ihtiyacımız olan şey sadece süt, sahlep ve şekerdir. Miktarları kişi sayısına ve arzuya göre değişse de temel ölçüyü şöyle verebiliriz. Bir kilo ılık süte bir tatlı kaşığı sahlep ve beş altı yemek kaşığı şeker karıştırılır ve ocakda kaynatılır. Kaynayan süt ateşten alınıp beş, on dakika karıştırılır ya da çırpılır sonra tekrar kaynatılır. Bu işlem birkaç kez tekrar edildikten sonra oda sıcaklığına gelen süt buzluğa kaldırılır. Buzlukta donmaya başlayan dondurma kenarlardan içe doğru belli aralıklarla karıştırılarak buz şeklinde sertleşmesine engel olunur. Değişik tatlar elde etmek için süt kaynarken içine vanilya, kakao ya da damla sakızı ilave edilebilir. Dondurma yapımında en önemli nokta iyi karıştırmaktır. Ne kadar çok karıştırılırsa dondurma o kadar güzel olur. Bunun nedeni ise dondurmanın içinde oluşabilecek buz kristallerinin önlenmesidir.

Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25