Tarihe ışık Tutan Kültürel Yer Altı Zenginliklerimiz

Avukat ve Hakim

Bir Şiir
Fotoğraflar

Yaşadığımız çevre, kullandığımız eşyalar, giyeceklerimiz ve yiyeceklerimizin temizliği sağlığımız için çok önemlidir. Bu nedenle gerek beden temizliği gerekse çevre temizliği konusunda herkesin oldukça hassas olduğu bilinmektedir. Ancak her konuda olduğu gibi temizlik konusunun da fazla abratılmaması gerektiği söylenmektedir. Vücudumuzun bağışıklık kazanması için bir miktar mikrop ve bakteri ile karşılaşması gerekmektedir. Eğer tamamen dezenfekte bir ortam sağlarsak bu mümkün olmaz. Bunu şöyle de düşünebiliriz. Bir ordunun savaşa hazır olabilmesi için sürekli tatbikat ve eğitim yapması şarttır. Vücudumuzun da hastalıkla savaşması için hazırlıklı (bağışıklık kazanmış) olması lazımdır, bu da ancak savaşılacak organizmaların vücutta bulunması ile olur. Bu nedenle abartıya kaçmadan bedenimizin doğal koruma sistemini bozmadan kendimizi ve çevremizi temiz tutarsak sağlığımıza önemli bir katkıda bulunmuş oluruz.