Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
Tüm sebze ve et yemeklerinin yanında soframızdan eksik olmayan pilav yemekleri tamamlayıcı bir nitelik taşımaktadır. Bu nedenle genellikle sade olarak hazırlanır. En kolay ve en sağlıklı hazırlama şekli pirincin sıcak suda bekletilerek yapılan şeklidir. Genelde bir ölçek pirince bir buçuk ölçek su konmaktadır. Sıcak tuzlu suda bekletilen pirinç soğuk suda iyice süzüldükten sonra önceden yağı konmuş ve kaynatılmış suya boşaltılarak karıştınlır ve kapağı kapatılır. On dakika sonra suyunu iyice çeken pilavın demlenmesi için ağzı peçete ile örtülüp kapağı kapatıldıktan sonra beş on dakika beklenir ve bu sürenin sonunda servis edilir.

Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Eğlendirirken Düşündüren İnce Eleştiriler

Ceza Hukukunda "Stres" Kavramıı

Faruk Erem'in Gazete Arşivinden

Faaliyetlerimiz

MASKE VE MASKLAR

SEYAHAT

MAYA UYGARLIĞI

MEKSİKA

Şiir - KORKU

KARİKATÜR SANATI

Faruk Eremin Adalet Psikolojisi Kitabından

Pilav

Şiir - ADALET

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak

Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın