Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
Tüm sebze ve et yemeklerinin yanında soframızdan eksik olmayan pilav yemekleri tamamlayıcı bir nitelik taşımaktadır. Bu nedenle genellikle sade olarak hazırlanır. En kolay ve en sağlıklı hazırlama şekli pirincin sıcak suda bekletilerek yapılan şeklidir. Genelde bir ölçek pirince bir buçuk ölçek su konmaktadır. Sıcak tuzlu suda bekletilen pirinç soğuk suda iyice süzüldükten sonra önceden yağı konmuş ve kaynatılmış suya boşaltılarak karıştınlır ve kapağı kapatılır. On dakika sonra suyunu iyice çeken pilavın demlenmesi için ağzı peçete ile örtülüp kapağı kapatıldıktan sonra beş on dakika beklenir ve bu sürenin sonunda servis edilir.