Uçaktan  gün doğumu
Hemen hepimizin bildiği Atalarımızın, büyüklerimizin bir sözü vardır "tebdili mekanda ferahlık vardır" işte bu söz bulunduğumuz ortamdan bir süre ayrılıp bir başka yere gitmemizin bizi rahatlatacağını veciz bir şekilde anlatmaktadır. Çoğumuz sürekli aynı şeyleri yapmaktan ne kadar yorulduğumuzu aynı yerlerde dolaşıp durmaktan bunaldığımızı tekrarlar dururuz. Bu rutini kırmak değişik bir yerlere gitmek genelde hepimizin aklına gelir ve bunu "buralardan kaçmak istiyorum" şeklinde ifade ederiz.
Ancak bu isteği yerine getirmek için fazla çaba sarf etmeyiz. Asslında gerçekleştirilmesi hiç de zor olmayan bu mekan değişimi pek çok kişi tarafından yorucu bir faaliyet olarak algılanır. Seyahate hazırlanmak, yola çıkmak, gezmek, dolaşmak bedenimizi biraz yorsa da zihnimizi dinlendirir. Yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak ufkumuzu açar ve daha geniş ve olumlu düşünmemize yardımcı olur. Bu da rutin yaşantımız içindeki sıkıntı larımızdan kurtulmamızı sağlar.
Guatemala'nın meşhur renkli otobüsleri

Eğlendirirken Düşündüren İnce Eleştiriler