Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
Tüm sofralarımızın olmazsa olmazıdır ekmek. Her öğünde ve günün her saatinde tükettiğimiz ekmeğin ana malzemesi: Su, un tuz ve mayadır. Genellikle köy evlerinde yapılan ekmeklerde maya kullanılmaz yufka şeklinde ekmekler yapılır ve saç üzerinde pişirilir. Ekmekler şekillerine ve yapıldığı malzemeye göre isimlendirilmektedir. Örneğin yuvarlak ekmek, sandviç ekmeği, pide, baton (uzun) ekmek, tepsi ekmeği vb. yapıldığı malzemeye göre ise: çavdar ekmeği, buğday ekmeği yulaf ekmeği ve mısır ekmeği vb. gibi.

Genellikle Karadeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen mısır ekmeğinin yapılışı yöre halkının tarifine göre şöyledir: Miktarlar arzuya göre değişse de bir kilo mısır ununa bir kaşık yağ, bir miktar tuz ve alabildiği kadar sıcak su ilave edilerek karıştırılır ve tepsiye bastırılarak yayıldıktan sonra orta dereceli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Eğer çok az miktarda yapmak isterseniz ekmeği fırın yerine teflon tavada da çevirerek pişirebilirsiniz.



Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Doğal Yaşam Alanı

Ön Kapak İçi

Hukukun Üstünlüğü ve Anayasa

Faaliyetlerimiz

Hobi Edinmek

Kardeşim (Şiir)

Yaylalar

Sisler

Tahta Kaşıklar

İnsiyaki Hükümler

Kilim

Mısır Ekmeği

Renkler (Şiir)

Arka Kapak İçi

Arka Kapak

Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın