Yaşam Tarzları

Bir Yorum

Venezüela'da Kahramanlar Anıtı

Kızılcahamam Jeopark Alanı

Meksika körfezi ağzında Antil adalarının en büyüğü olan Küba 1200 km uzunluğunda yay biçimli bir adadır. Tropikal bölge içinde olması nedeniyle iklimi oldukça yumuşaktır. Kış mevsiminin olmadığı Küba'da yaz ayları yağmurlu geçtiğinden ülkedeki yeşil bitki örtüsü ve ağaçlar arazinin büyük bir bölümünü kaplar.
Başkent Havana ve civarı da dahil olmak üzere pek çok yerde tropikal meyve ağaçlarına rastlamak mümkündür. Bunlardan mango, ananas ve hindistan cevizi en çok görülenler arasındadır. Bu meyveler günlük tüketim ihtiyacını karşılamakta olup ihracata yönelik ürünler değildir. Kübalıların yaşam düzeyleri pek yüksek değildir. Halk hizmetlerin çoğunu devletten ücretsiz alır. Bu nedenle eğitim düzeyi bölge devletleri arasında ek yüksek orandır. Uygulanan rejim gereği tüm çalışanların ücretleri eşitlenmiştir. Lüks tüketim maddelerinin bulunmadığı Küba'da halk yaşamından memnun görünmektedir.
Ülkenin en dikkat çekici ürünü ise dünyada adım duyurduğu purolarıdır. Puroların yapımında yüzlerce işçi çalışmakta ve hepsi aynı parayı almaktadır. Tütünler bütün olarak dikey pozisyonda sıkıştırıldıktan sonra tek bir yaprak tütünle sarılmakta ve uç kısımları kesilmektedir. Üst kısmının muntazam görünmesi için damarı alınmış pürüzsüz bir tütünle verev olarak tekrar sarılmaktadır. Purolar kalınlığına kalitesine ve markasına göre fiyatlandırılmaktadır. Ülke tanıtımında en çok görülen figür puro içen bir insandır.

Gezdiğiniz her sokakta cafede canlı müzik icra eden müzisyenlere rastlamak mümkündür. Turizmin oldukça gelişmiş olduğu yörelerde satıcılar kendi ürettikleri eşyaları pazarlamaktadır. Doğal güzellikleri ile Varadero bölgesindeki turkuaz rengi denizi ve beyaz kumsalları turizm potansi yelini artırmaktadır.
Küba'nın meşhur eski arabalarından
Yerel giysili kadın
Küba'nın en büyük özelliklerinden biri de caddelerde sokaklarda 60'lı 70'li yıllardan kalma arabaları görebiliyor olmanızdır, Yeni ve lüks arabalara Küba sokaklarında rastlayamazsınız. Ayrıca Hindistan cevizinin adından esinlenerek "coco" adını verdikleri ikişer kişilik motosiklet benzeri bir araba kullanmaktadırlar. Arkası ve yanları açık olan bu araba ile şehir içinde dolaşmak bir hayli keyiflidir.
Pınar Del Rio (Küba)
Vinales Vadisi (Küba)