Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
Yemeklerden sonra tatlı yemek bizim toplumumuza ait bir gelenektir. Hamur tatlıları fazla yenmiş bir yemekten sonra ağır gelebilir ancak sütlü tatlılar bu kadar ağır değildirler.
Genelde hamur tatlılarına tercih edilen sütlü tatlılar içinde en hafif olan su muhallebisinin yapımı da gayet kolaydır: İki ölçek süte bir ölçek su ilave ettikten sonra yarım ölçek nişastanın katılmasıyla kısık ateşte pişirilen muhallebi kaynayınca ateşten alınıp daha önce suyla ıslatılmış olan genişçe bir kaba boşaltılır ve soğutulmak üzere buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat dinlendikten sonra dilimler halinde kesilip üzerine pudra şekeri veya karamelize edilmiş şeker ya da pekmez dökülerek servis edilir.