Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Kültür Zenginliğimiz

İnsan Hakları

Bitimsiz Geceler

Faruk Erem'in Eseri TV Dizisi Oldu

Faaliyetlerimiz

Simge Yapılar

Selçuklu Eserleri

Kaplıcalar

Mimar Sinan

Pan Kek

Arama

Akvaryum

Arka Kapak İçi

Arka Kapak

Ön Kapak İçi


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
Çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı kek genelde pastanın ana maddesidir. İnce katlara ayrılan kekler aralarına sürülen krema veya meyve sosları ve erimiş çikolatalarla süslenir. Sade tüketilmek istendiğinde gerekli tarife uyularak hazırlanan malzemeler kek kalıbında pişirilir. Bu kekler daha ziyade geniş kalabalık guruplar için hazırlanır. Sınırlı bir zamanda az sayıda kişi için yapılacak en uygun kek pan kektir. Tarifi de pişirmesi de çok kolaydır.

Kişi sayısına göre miktar arttırılabilir ise de genelde şöyle bir ölçü kullanılmaktadır: Bir bardak süt, bir bardak un, bir yumurta, bir kaşık sıvı yağ, bir kaşık şeker ve bir tutam kabartma tozu ve vanilya. Bütün bu malzemeler iyice karıştırılıp çırpıldıktan sonra bir kaşık yağla yağlanmış teflon tavaya dökülür. Orta ateşte altı kızarmaya başlayan kekin üstündeki kabarcıklar kayboluncaya kadar beklenir. Daha sonra spatula yardımı ile ters çevrilerek diğer yüzü kızartılır. Tabağa alınan kek, bal, şeker, pekmez veya krema ile servis edilir. Tavadan aldığınız keki ister bıçakla ister kalıplar vasıtasıyla birkaç parçaya bölebilirsiniz.