Geçmişten Günümüze....

Gezelim-Tanıyalım

SAĞLIK KÖŞESİ
ÖNCE SAĞLIK

İnsanların yaşamları boyunca yaptıkları en temel faaliyet yemek yemektir. Hatta bazılarına göre yaşamın amacıdır. Bizler günde üç öğün yemek yiyerek vücudumuz için gerekli olan madenIeri, mineralleri ve vitaminIeri almaktayız. Vücud mekanizmasının tam olarak çalışması için her türlü yiyecek çeşidinden belli miktarlarda almak gereklidir. Ve bunu mümkün olduğu ölçüde doğal yoldan karşılamak gerekir. Kimyasal maddelerle işlenmemiş taze sebze, meyve ve tahıllar tercih edilmelidir.

Örneğin hazır meyve suyu yerine taze meyve, konserve yerine taze sebze kullanılmalı. Bütün gıdalar doğaya en yakın haliyle, fazla işlem görmemiş şekilde tüketilmelidir. Beslenme, insan sağlığını korumada en etkili faktörlerden biridir.

İnsanların bedensel ve zihinsel faaliyette bulunabilmeleri için sağlıklı olmaları gerektiğinden ve sağlığın en önemli şartlarından birisi de beslenme olduğundan yemeğin insan hayatındaki önemi daha iyi anlaşılmaktadır.