Özel Günlerin Vazgeçilmez Tatlısı:
HELVA
         Bölge ayrımı yapılmaksızın Anadolu'nun her yerinde bilinen ve özel günlerin geleneksel ikramı olan Helva'nın esas malzemesiun ya da irmiktir.
Genellikle irmiğin tercih edildiği helva, yapılışı çokbasit gibi görünse de ölçüleri birbirine uygun olmadığı takdirde istenilen sonuç alınamamaktadır. Tereyağı ile yapılan irmik helvasında irmik ve şeker miktarı birbirine eşit tutulurken süt ya da su bu miktarın iki katı olarak verilmiştir.
Helvanın yumuşak olmasını sağlayan yağ miktarı ise irmiğin dörtte biri kadar konulmaktadır. Çam fıstığının ölçüsü arzuya göre değişse de yarım kahve fincanından az olmaması tavsiye edilmektedir. Tarçın veya hindistan cevizi ile değişik tatlar da verilen hemen herkesin sevdiği ve malzemesi çok kolay tedarik edilen helva sofralarımızın en temel tatlılarındandır.
|