Müzeler

Dış Etkenlerin Suça Tesiri

Polonya

Kabak Ogreten

Avrupa'nın doğusunda bulunan ve eski adı LEHİSTAN olan POLONYA geniş ve düz bir araziye sahip. Sık yağan yağmurlar nedeniyle oldukça yeşil. Yaz ortasında Avrupa'nın diğer ülkelerine göre değişken ve serin bir havası var. Tarihi ve sanatsal değerlerinin kıymetini iyi bilmekte ve bunları ön planda tutmaya özen göstermektedir. Müzik dehası CHOPEN'İn Polonyalı oluşu onlar için büyük bir şanstır ve onlar bunun farkındalar. Belli bazı yerlere isminin verilmesinin dışında şehirde ve parkta Chopen bankları bulunmakta, kenardaki düğmeye bastığınızda 3-5 saniyelik Chopen parçaları dinleyebilir ve dinlenebilirsiniz. Ayrıca şehirlerin meydanlarında sokak müzisyenleri de sanatlarını icra etmektedirler. Geçmişte yaşadıklarını unutmamak için mevcut yapıyı aynen koruyarak müze haline getirmiş ve ziyarete açmışlardır. Dünya mirası eserlerini titizlikle sergilemektedirler.
Tarihi oldukça değişken geçen Polonya 15 ve 16 yüzyıllarda doğu Avrupa'ya egemen olmuş 18. Yüzyılda da komşuları tarafından bölüşülmüş 1918 de yeniden kurulmuştur. Bu durum fazla uzun sürmemiş ikinci dünya savaşının başında Almanya ve SSCB tarafından yeniden bölüşülmüş ve 1945 de halk cumhuriyeti olarak bir kez daha kurulmuştur. 1989 da komünizmden vazgeçerek Cumhuriyeti seçmiştir. Tarihinin tüm değişkenliğine rağmen Polonya halkının yüzde doksan sekizi Polonyalılardan oluşmaktadır.

Müzikli Chopen bankı