Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Sanat

Savunma Hakkı

Samsun

Faaliyetlerimiz

İkiz Kardeşler

Mısır Sanatı

Kütüphaneler

Yaşlara Göre Suçluların Tasnifi

Lotus Çiçeği

Eller

Sağlık Köşesi

Zeytinyağlı Enginar

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
          kdeniz mutfağının en sevilen ve en yararlı yemeklerinden olan enginar sebzesinin değişik yemekleri hem aperatif (ön yemek) hem de ana yemek olarak yapılmaktadır. Dolma şeklinde yapıldığında yaprakları ile beraber kullanılan enginarın zeytinyağlı ve garnitürlü şeklinde ise sadece tabak kısmı kullanılır.

Zeytinyağlı enginar yapmak için önce ayıklanmış olarak satılan tabak kısmı (kişi sayısına göre) alındıktan sonra üzerine ya hazır garnitür konserve ya da küçük küp küp doğranmış ve haşlanmış bezelye, havuç patates, soğan ilâvesiyle tencereye konur ve üzerine biraz limon suyu ve tuz eklendikten sonra en az yarım saat pişirilir. Enginarlar yumuşayınca tabağa alınır ve üzerine maydanoz ilâvesiyle servise sunulur.
 A