Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
az sebzelerinden kabağın patlıcan gibi pek çok yemeği yapılmaktadır. En bilinenleri, kızartma ve dolmasıdır. Hem aperatif hem de ana yemek olarak yenebilen zeytinyağlı kabak, yapımının basit ve kolay olması tercih nedeni olmaktadır.
Kişi sayısına göre belirlenen üç ya da dört kabak kabukları soyulduktan sonra dörde bölünür ve içindeki çekirdekli kısımlar bıçakla kesilerek çıkarılır ve enine birkaç santimlik kalınlıkta doğranır. Bu arada daha önce yemeklik olarak doğranmış olan soğan ve domatesler kavrulurken üç dört diş sarımsak ilâve edilir. Arzu edildiği kadar tuz konduktan sonra doğranmış olan kabaklar karışıma ilâve edilir ve üstünü örtecek kadar su konur. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek tabağa alınıp soğutulduktan sonra servis edilir.