Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Yeni Yerleşim Alanları

Sanat ve Bilim

Sessizlik (Şiir)

Avustralya

Kazanç

Kangurular

Faaliyetlerimiz

Tasmanya

Savcıların Bağımsızlığı

Diyarbakır Surları

Sağlık Köşesi

Belen Tatlısı

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
   Kanguruların kızıl kanguru türünün erkekleri kavga sırasında ön ayaklarıyla rakiplerinin ön ayaklarını tutup sıçrayarak arka ayaklarıyla karnını tekmeler, Türünün dişileri erkekleri gibi kızılımsı kahverengi değil mavimsi gri renklidir.

  Dericilikte kullanılan kanguru derilerinin çoğu ovalardaki kırmızı kangurulardan ve gri kanguruların iki türünden sağlanır. Bunlardan ince sırçalı hafif bir deri elde edilir. Ve "valabi" adıyla pazarlanır. Bu deriler genellikle dev kanguruların derileridir.

 K
           angurugiller familyasından olup yalnızca Avustralya ve Tasmanya'da bulunan iki ayakları üstünde gerçekleştirdikleri sıçrayışlarla ünlü keselilerdir.

    Kanguruların sıçrama yapmaya uygun arka ayaklarının iriliğiyle dikkati çekerler. Uzun güçlü kuyrukları koştukları sırada denge organı, dinlenirken üçüncü üye görevi yapar. Ayağı çok uzundur. 4. Ayak parmağında güçlü bir tırnak vardır. Otçul olan kanguruların mideleri bölmelidir. Biraz geviş getirenlerdekine benzer, Küçük boylu türlerine yerel olarak "valabi" adı verilir. Kanguruların en büyüğü dev kangurunun boyu 2.50 m. yi bulabilir. Kangurular yaşlı bir erkeğin güdümündeki sürüler halinde çayırlarda yaşarlar. Bütün keselilerde olduğu gibi yavrunun döl yatağı içinde kaldığı süre çok kısadır. Ne var ki yavru doğduktan sonra annesinin kesesinde gelişmeye devam eder.

    Büyük güçlü kaslı butları ve kuyrukları gövdenin küçük yapılı hafif ve hareketli ön bölümünü dengeler. Kangurular ön ayaklarını yerden keserek iki ayak üstünde yürür,yiyecek toplar ve yerken de iki ayakları üstüne kalkarlar. İri yapılı olmalarına karşın 8m. uzağa kolayca sıçrayabilirler. Dişleri ve sindirim sistemleri otçul beslenme biçimlerine uyum sağlamıştır. Sığırlar ve gerçek geviş getirenler gibi geviş getirmemekle birlikte besinleri midelerinden ağızlarına getirip yeniden yutarlar.