Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
spanaklı kol böreği: (Arzuya göre yufka sayısı değişebilir) Üç yufkadan her biri tezgaha yayılır. Yumurta, süt ve yağdan oluşan harçla yarısı ıslatılır. Kalan kısım yarım daire olacak şekilde diğerinin üzerine katlanır.. Islatma harcı ile tekrar ıslatılan ikiye katlanmış yufkanın düz kısmına (Kırmızı biber, tuz, karabiber) soğan ve ıspanağın kavrulmasıyla oluşan iç harç konur ve rulo şeklinde sarılıp tepsiye aktarılır. Diğerleri de aynı şekilde yapılarak tepsiye aktarıldıktan sonra kalan sıvı harç üzerlerine dökülür ve fırında 30-40 dk piştikten sonra Sıcak servis edilir.
Gözleme: İstenildiği kadar yufka dörde bölünerek elde edilen üçgen yufkalar yağlanıp dikdörtgen olacak şekilde katlanır. Ortasına peynir, kıyma ya da patates konarak tekrar katlanır ve yanmaz tavada her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.