Mithatpaşa Cad. No:66/6 Tel: 0312-419 38 65 Fax: 0312-419 76 25
emeklerin vazgeçilmezi olan çorbayı yemek öncesi içmek adettendir. Çorba her çeşit sebzeden yapılabilir geleneksel olarak kullandığımız malzeme pirinç yada çoğunlukla mercimektir. Bunun haricinde bakliyat veya patates gibi ürünlerde çorba yapımında kullanılabilir. Hem faydası hem görüntüsü güzel olan havuç çorbası sofralarımızı oldukça renklendirebilir.
Yapılışı çok basit olan havuç çorbası için kişi sayısına göre üç ya da dört orta boy havucu soyup küp şeklinde doğrayıp tencerede haşlıyoruz. Pişen havuçları rondodan geçirdikten sonra biraz su katarak çok koyu olmayan püre elde ediyoruz. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırdıktan sonra limon sıkıp servis ediyoruz.