Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Evcil Hayvanlarımız

Cezanın Çekilmesi ve Tekerrür

Başefendi

İki Dakika

At

Arkeolojik Kazılar

Faaliyetlerimiz

Ceza İnfaz İlminin Doğuşu

Sağlık Köşesi

Mozaik Sanatı

Gayzer

Havuç Çorbası

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
 Y
        emeklerin vazgeçilmezi olan çorbayı yemek öncesi içmek adettendir. Çorba her çeşit sebzeden yapılabilir geleneksel olarak kullandığımız malzeme pirinç yada çoğunlukla mercimektir. Bunun haricinde bakliyat veya patates gibi ürünlerde çorba yapımında kullanılabilir. Hem faydası hem görüntüsü güzel olan havuç çorbası sofralarımızı oldukça renklendirebilir.

Yapılışı çok basit olan havuç çorbası için kişi sayısına göre üç ya da dört orta boy havucu soyup küp şeklinde doğrayıp tencerede haşlıyoruz. Pişen havuçları rondodan geçirdikten sonra biraz su katarak çok koyu olmayan püre elde ediyoruz. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırdıktan sonra limon sıkıp servis ediyoruz.