Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Fotoğrafçılık

Anayasa, Bilim ve Sanat

Son

Apçağa

Kervansaraylar

Kanun

Faaliyetlerimiz

Şüphe Sanık Lehindedir

Sağlık Köşesi

Kangal

Fotoğraflarda Yaşayan Anılar

Güllaç

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
 S
       adece ramazanda bulunan diğer zamanlarda pek rastlanmayan güllâç tatlısının yapımı ve malzemeleri çok basittir. Tepsi büyüklüğündeki 6-7 yaprak Güllâç için bir litre vanilyalı ( bir paket ) süt ve 250 gr. Şeker ( normal su bardağı) yeterlidir. Tepsi büyük olursa bütün küçük olursa ufak parçalara bölünen güllâç yapraklarının üzerine sıcağa yakın ılık süt dökülerek ıslatılır. Bu işlem her güllâç yaprağı için tekrarlanır. Ve en sonunda kalan sütün hepsi tepsiye dökülerek Güllâçlar buzdolabına kaldırılır, Bir saat dinlendirilmiş olan güllâçlar üzerlerine fıstık ve nar tanesi dökülerek servis edilir. Arzuya göre tepsiye dizerken güllâç yapraklarının arası kaymak ya da ceviz konabilir.