Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Doğa

Cezanın İnfazı Kavramı

Tac Mahal

Suçlu Bulunmazsa

Başlar

Timsah

Faaliyetlerimiz

Delil Psikolojisi

Sağlık Köşesi

Yozgat

Hawai

Zerde

Ön Kapak İçi

Arka Kapak İçi

Arka Kapak


Haberler
Gezelim Tanıyalım
Bize Yazın
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25
 P
           irinç pek çok yemeğin ana maddesini oluştursa da en az kullanıldığı yer tatlılardır. Bunlardan en yaygın olarak bilineni sütlaçtır. Zerde ise daha az yapılan bir tatlıdır.

    Yapılışı gayet kolaydır: Bir su bardağı suyla yarım su bardağı pirinç yumuşayıncaya kadar pişirildikten sonra üzerine bir süre suda bekletilen zerdeçal ya da safran ile bir çay bardağı suda eritilmiş bir yemek kaşığı nişasta bir su bardağı şeker ile üç su bardağı suyun ilâvesiyle karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca kaselere alındıktan sonra üzerine kuş üzümü ve fıstık serpilerek servis edilir.