Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Sanatsal Güzellikler
Ceza Adaleti (F.Erem)
Faruk Erem'in Gazete Arşivinden
Bitimsiz Geceler- Faruk Erem
Faaliyetlerimiz
Saraylar
Hayal Gücü
Turşu
Törenler
Su Hayattır
Aşkın Çilesi
Karşılaşma

Haberler
Gezelim-Görelim
Bize Yazın

İştah açıcı özelliği nedeniyle kış sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan turşu bütün yaz sebzeleri ile yapılabildiği gibi yöreye göre değişmekle beraber kış sebzelerinin bir kısmı ile de yapılabilmektedir. En klasik turşu salatalık, domates, biber, havuç ile yapılan turşudur. Taze fasülye, kelek(küçük kavun) ve içi doldurulmuş patlıcan ile yapılan turşuya da sık raslanır.




Klasik turşunun iyi tutması için bilinen en garantili tarif şu şekildedir: toplam beş kilo malzeme (domates, salatalık, biber ve havuç) cam kavonozlara doldurulup üzerine su ilave edildikten sonra (bu işlem su miktarını tespit için yapılmaktadır) kavanozlardaki su tekrar bir büyük kaba boşaltılmakta ve bu suya eritilip dinlendirilen bir su bardağl kaya tuzu ile bir paket limon tuzu ilave edilmektedir. Ayrıca bir şişe sirke boşaltılarak karıştırılan bu su tekrar kavonozlara doldurulur. Kavonozların içine, (su ile doldurulmadan   önce) malzemelerin arasına sarımsak (bir yada iki baş), nohut ve rendelenmiş kırmızı domates ilave edilmektedir. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra üzeri maydonozla örtülerek kapağı sıkıca kapatılmakta, fermantasyonun tamamlanması için 15-20 gün beklenmektedir.
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25