Vakıf Hakkında
Faruk Erem
Hümanist Dergi
Doğal Yaşam ve Süsleme Sanatı
Çapraz Sorgu
Faruk Erem'in Gazete Arşivinden
Mapushane Duvarı (Şiir)
Faaliyetlerimiz
İnsan Barınakları
Kahve
Otomatizm
Mozaik
Çorba
Stres
Şiirlerle Yemen (Şiir)

Yaşam (Şiir)
Haberler
Gezelim-Görelim
Bize Yazın

Çorba her öğün yiyebildiğimiz sulu ya da kıvamlı yemektir. Genellikle Anadolu'da sabahları tercih edilen çorba, kahvaltının yerini almaktadır. Öğlen ve akşam yemeklerden önce içilen çorba daha suludur. Hatta bazı üilkelerde tamamen etsuyu ve baharatla hazırlanan yemek öncesi çorbalar kaşıksız küçük kaselerden doğrudan içilmektedir. Daha yoğun olan ve ekmekle içilen çorbalar ise ana yemek yerine de geçebilmektedir. Her ülkenin hatta her bölgenin kendine özgü çorbaları olsa da bizde yaygın olarak her yerde bilinen ve yapılan çorba tarhana çorbasıdır. Türk mutfağının geleneksel yemeği olan tarhana gerek içindeki besinlerin zenginliği gerekse lezzeti bakımından mükemmel bir yemek çeşididir. Kuru vetoz halinde pişirmeye hazır olan tarhananın içinde, soğan, domates, biber, ekmek mayası, yoğurt, un ve yumurta gibi besleyici gıdalar bulunmaktadır. Pişirmesi son derece kolaydır: önceden bir kapta ıslatılmış olan tarhana kaynamakta olan sıcak suya karıştırılarak yavaşça dökülür. Bir süre karıştırıldıktan sonra içinde kırmızı biber bulunan margarin ya da tereyağı ateşde kızdırılıp çorbanın üzerine dökülür ve servis yapılır. Tadının daha güzel olması için suyuna domates suyu ya da püresi eklenerek üzerine de nane konulabilir.




Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-419 76 25