Sağlıklı beslenmede kahvaltının önemi:
Genelde insanların çeşitli sebeplerle ilk atladığı öğün kahvaltı olmaktadır. Geç kalkma ya da işe geç kalma yahut da
alışkanlık edinmeme nedeniyle yapılmayan kahvaltı kişinin güne enerjisiz başlamasına ve işte verimsizliğe yol açar. Bütün
gece yavaşlamış olan ve yeniden çalışmak için enerjiye gereksinim duyan metabolizma yeterli gıda alınmadığı takdirde
verimli çalışamayacak ve bu durum kişinin tüm faaliyetlerini olumsuz etkileyecektir. Günlük öğün ölçülerinin zengin
(kahvaltı) orta (öğle) ve zayıf (akşam) olarak tespiti, kahvaltının bu dengedeki ağırlığını göstermektedir. Klasik (yağ,
bal, peynir, zeytin, çay, ekmek ile yapılan) kahvaltının meyve ile zenginleştirildiği takdirde günlük enerji ihtiyacının
büyük bir bölümünü karşılayacağı bilinmektedir. Zihinsel ve bedensel performans ve verimli iş gücü için kahvaltı kaçınılmaz
bir öğün olmaktadır.
|