Her türlü yemeğin yanında yenebilen, sofralarımızı renklendiren salatalar her çeşit sebze ile yapılabilmektedir. Lahana,
havuç, domates, salatalık, biber bunlardan sadece birkaçı. Salatalar sosları ve tadları ile olduğu kadar renkleri ile de
iştah açıcıdırlar. Sebzeler arasında en çok kullanılan patlıcanın salatası da güzel ve doyurucudur.
Yapılışı: İçine konan malzemeler değişse de yapılışı her yerde aynıdır. İstenildiği kadar patlıcan ocakta ya da fırında içi
yumuşayıncaya kadar közlenir, daha sonra kabukları soyularak bir bıçak ve çatalla ezilir. Arzuya göre birkaç diş sarımsak
ezilerek patlıcanlarla karıştırıldıktan sonra limon ve zeytinyağı ilave edilir. Bu şekilde servis yapılabildiği gibi sadece
sarımsaklı patlıcanla yoğurt karıştırılarak da yenebilir. Daha zengin ve doyurucu olması arzu edilirse yukarıdaki ilk
tarife domates ve biber eklenerek hazırlanabilir.
|