26 Eylül 2001 tarihinde kuruluş kararını alan vakfımız onyedinci yılını doldurmuş ve onsekizinci yılına girmiş bulunmaktadır. Amaçlarını sanata ve sanatçıya destekle sınırlı tutmayan vakfımız hertürlü kültürel ve sanatsal faaliyette bulunabileceğini vakıf senedinde belirtmiştir.Bu amaca uygun olarak sanata ve kültüre ilgi duyan herkesi faaaliyetleri hakkında bilgilendirmekte ve yeteneklerini geliştirmek isteyen herkese yardımcı olmaktadır.

Vakfımız geçen bu süre içinde sanatçı adaylarına destek vermeyi sürdürmüş, bu arada resim, fotoğrafçılık ve ebru çalışmalarının yanında çeşitli bölgelerden oluşan saydam gösterileri yapmıştır. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere senede iki kere çıkardığımız "Hümanist" adlı dergimizin yayını devam etmektedir. Hocamızın çeşitli yazıları ile sanat faaliyetlerimizi kapsayan dergimiz kültür sanat ağırlıklı konuları içermektedir...

Coğrafi Konum

Anayasa Mahkemesinin Yüce Divan Olarak İncelenmesi

Mızrap Çocuk

Bolivya

Yeni Şeyler Öğrenmek

İnka Uygarlığı

Yaşamak

Acımak Duygusu

Titicaca Gölü

Tunceli

Hardallı Ispanak Salatası

Her sene olduğu gibi Mart başında ebru derslerimizi başlattık.
2 Mart Cumartesi günü Küçük Tiyatroda sahnelenen "Cimri" adlı oyuna vakıf olarak gittik.
30 Mart Cumartesi günü Opera da oynayan "Eğlenceli Opera" isimli operayı eğlenceli şekilde anlatan oyuna gittik.
20 Nisan Cumartesi günü Akün tiyatrosundaki "Kapan" adlı oyunu hep birlikte izledik.
28 Nisan Pazar günü Gökçeyurt köyündeki hatıra ormanımıza (Faruk Erem Hatıra Ormanı) fidan diktik ve yeni seçilen muhtarı ziyaret ettik.
2 Mayıs Perşembe günü Kültür Bakanlığı Mustafa Necati Kültür Evi 'nde öğrencilerimizin yaptığı yağlı boya resim ve ebruları sergiledik.
Mithatpaşa Cad. No:66/6      Tel: 0312-419 38 65      Fax: 0312-222 78 43
FARUK EREM KÜLTÜR SANAT VAKFI
Sahibi
Faruk Erem Kültür Sanat Vakfı Adına
Vakıf Başkanı

Yayın Kurulu
Güzin Akyılmaz
Nilgün Akgün
Fotoğraflar
Güzin Akyılmaz

Vakfımızın tanıtımı ve faaliyetlerimizin duyurulması amacı ile çıkardığımız "Hümanist" adlı dergimizin onsekizinci yılının sonbahar sayısı çıkartılmış ve ilgili yerlere dağıtılmıştır.